Kuidas müüa korterit ilma maaklerita?

Müügiprotsessi sammud

Kinnisvara müük on keeruline ja mitmetahuline protsess. Ise müümine kätkeb endas palju eriilmelisi tegevusi, kuid võimaldab hoida kokku ca 3-5% müügihinnast vahendustasu näol.

Müügiprotsessi ajakava määramine

Müügiprotsess ja selle jälgmine

Määra tähtaeg, milleks soovid müügitehingu lõpule viia, arvestades, et müügi kiirendamine võib nõuda hinnalangetamist.

Kinnisvara hinna määramine

Kinnisvara hinna määramine

Määra konkurentsivõimeline hind, tuginedes turuülevaatele ja professionaalsete hindajate nõuannetele.

Korteri ettevalmistamine müügiks

Korteri ettevalmistamine müügiks

Valmista korter ette müügiks, tehes vajalikud parandustööd ja koristuse, et esitleda kinnisvara parimas võimalikus valguses.

Turundusmaterjalide koostamine

Turundusmaterjalide koostamine

Koosta põhjalik ja visuaalselt köitev kuulutus, rõhutades korteri unikaalseid jooni ning lisades kvaliteetsed kinnisvarafotod ja plaanid asukohast.

Aktiivne turundus ja suhtlus ostjatega

Aktiivne turundus ja suhtlus ostjatega

Levita kuulutust aktiivselt ja suhtle huvilistega, pakkudes paindlikkust näitamiste korraldamisel ja reageerides kiiresti küsimustele.

Korteri näitamine

Korteri näitamine

Korralda korteri näitamisi, tutvustades selle parimaid omadusi ja vastates võimalike ostjate küsimustele.

Müügitehingu läbirääkimised

Müügitehingu läbirääkimised

Arutle ostjaga hinna ja tehingu tingimuste üle, olles valmis kompromissideks, mis aitavad jõuda mõlemale poolele sobivale kokkuleppele.

Müügitehingu lõpuleviimine ja omandiõiguse üleandmine

Müügitehingu lõpuleviimine ja omandiõiguse üleandmine

Viimistle müügitehing notari juures, kinnitades kõik lepingu tingimused, ja korralda korteri omandiõiguse üleandmine, andes üle kõik vajalikud dokumendid ja võtmed.

1. Müügiprotsessi mõistmine

  • Määra konkreetne tähtaeg, millal soovid müügiprotsessi lõpule viia ja raha oma kontole saada. Selge tähtaeg aitab sul müügiprotsessi paremini planeerida ja jälgida.
  • Arvesta, et mida kiiremini soovid müüa, seda suurem on tõenäosus, et pead hinnaalandust tegema. Kiire müük võib olla kasulik, kui vajad raha kiiresti või soovid vältida pikaajalisi kulusid, mis kaasnevad kinnisvara omamisega.


  • Kinnisvara müüki nähakse kui tulu teenimise võimalust, kuid iga tuluga kaasneb ka kulu. Selleks, et olla müügiprotsessi põhjalik ja informeeritud ning tuua oma kinnisvara võimalikult suure ostjaskonna ette, tuleb sageli sellesse kõigepealt panustada.
  • Seega ei tasu ära ehmuda, kui kinnisvara müüki tuleb vähemalt mõned tuhanded eurod sisse panna enne, kui toimub edukas müük.
korteri müük ilma maaklerita

2. Korteri müügihinna määramine

Üks peamistest põhjustest, miks kinnisvara müük võib venima jääda, on müügihind. Probleem võib tekkida mõlemal poolel – müügihind pole sobilik müüjale või ostuhind ei sobi ostjale.

  • Uuri sarnaste kinnisvaraobjektide hindu, kasutades kinnisvaraportaale ja konsulteerides professionaalsete hindajatega. Analüüsi hinnatrende ja turunõudlust, et määrata konkurentsivõimeline hind, mis tõmbaks ligi võimalikult palju ostjaid.
  • Konsulteeri hindajatega või maakleritega, kes tegelevad kinnisvaraga igapäevaselt ja on kursis Sinu piirkonnas reaalsete kinnisvara müügihindadega.
  • Müügihinna määramiseks oleks abiks Maa-ameti statistikabaas, kust saab näha millise keskmise ruutmeetrihinnaga piirkonnas tehinguid tehakse. Seal saab leida nii piirkonna mediaanhinna.


  • Sea selged müügieesmärgid, kuidas neid saavutada. Kui sinu eesmärk on kiire müük, võib osutuda vajalikuks agressiivsem hinnakujundus. Kui soovid maksimeerida tulu, võid hinna määrata kõrgemale, et jätta ruumi läbirääkimisteks.
  • Ole valmis oma hinda korrigeerima. Kui märkad, et huvi sinu korteri vastu on madal ja tuleb vähe pärimisi, siis kaalu hinna langetamist, et kiirendada müüki. Vastupidi, kui nõudlus on kõrge, võid hinna määrata algselt plaanitud tasemest kõrgemale.
Korteri müügihinna määramine

3. Korteri ettevalmistamine müügiks

Kui te müüte “heas seisukorras” kinnisvara, siis ostja eeldab, et kinnisvara on otstarbekohaselt kasutatav ja mingeid varjatud vigu või puudusi ei esine.

  • Tänases õigusruumis on kinnisvara ostjal õigus esitada kinnisvara müüjale varjatud puuduste osas kahjutasu nõue.
  • Seega on mõistlik selliste riskide maandamiseks tellida sõltumatu kinnisvara ülevaatamine, et saada realistliku ülevaate korteri või maja tegelikust seisukorrast. See annab Sulle kui müüjale infot nii kinnisvara heade omaduste kohta (mida võiks müües esile tuua) kui ka puuduste koht (mida kõrvaldada, mida mitte).
  • Vaata oma kodu kriitilise pilguga ja määra, milliseid parandusi on vaja teha. Põhjalikud remonditööd ei pruugi alati olla vajalikud, kuid väikesed parandused nagu pragude täitmine või värvimine võivad oluliselt parandada kodu esmamuljet.
  • Korista põhjalikult kogu korter ja eemalda isiklikud esemed, mis võivad takistada ostjatel enda nägemist selles ruumis. Mida puhtam ja korralikum on ruum, seda atraktiivsem see ostjatele tundub.
  • Kasuta home staging'u tehnikaid, et muuta oma kodu võimalikult atraktiivseks. See võib hõlmata mööbli ümberpaigutamist, dekoratiivelementide lisamist või isegi ajutiste mööbliesemete rentimist, et luua soovitud atmosfäär.
Korteri ettevalmistamine müügiks

4. Turundusmaterjalide tegemine

Otsustasid korteri müügi võtta enda kanda – siis on Sinu ülesandeks ka turundusmaterjalide tegemine ja müügikuulutuse kokkupanek. Korteri müümisel tasub end panna korraks ostja kingadesse – mida sooviksid ise uut kodu ostes teada?

  • Koosta müügikuulutus, mis rõhutab sinu korteri parimaid jooni. Ole täpne ja aus, tuues esile kõik positiivsed aspektid ning ära jäta mainimata olulisi puudujääke. See aitab vältida hilisemaid arusaamatusi ja usalduse kaotust.
  • Vali kuulutuse jaoks kvaliteetsed fotod, mis kujutavad nii korteri sisemust kui ka välimust. Lisa fotosid erinevatest tubadest, vaadetest aknast ja võimalusel hoone üldaladest või naabruskonnast. Kui ise ei suuda pildistada, siis palka kinnisvara fotograaf.
  • Rõhuta kuulutuses korteri eripärasid, nagu renoveeritud köök, rõdu või kaunid vaated. Maini ka kõiki hiljuti tehtud uuendusi või lisaväärtusi, mis võivad ostjatele huvi pakkuda.
  • Lisa korteri plaan, mis aitavad huvilistel paremini mõista ruumide paigutust korteris.
  • Veendu, et kinnisvarakuulutuse tekst oleks grammatiliselt korrektne ja veenev. Ole täiesti aus kõigi võimalike puuduste suhtes, nagu varjatud defektid, mürarikkad naabrid või kütmisprobleemid talvel. Kui oled teadlik mõnest varjatud veast, on parem see kohe avalikustada. Müüjana vastutad peidetud defektide eest kaks aastat pärast tehingu sõlmimist, ja ostjal on õigus nõuda kompensatsiooni või isegi tehingu tühistamist, kui probleemid ilmnevad hiljem.
kinnisvara fotograaf teeb kinnisvara fotod

5. Aktiivne turundus

Kui soovid, et müük läheks tõeliselt kiiremalt, siis ära piirdu vaid müügikuulutuse lisamisega kinnisvaraportaalidesse. Saad oma müügikuulutuste levikule igati kaasa aidata:

  • Aktiivselt levita oma kuulutust kõikjal, kus võimalik. Kasuta sotsiaalmeedia platvorme nagu Facebook, Instagram ja LinkedIn, et jõuda laiema publikuni.
  • Tee oma postitusele tasulist reklaami Facebookis ja Instagramis.
  • Postita kuulutus erinevatesse kinnisvara- ja kuulutusportaalidesse ja kaalu lühiajaliste reklaamide tegemist nendes keskkondades.


  • Ole valmis kiiresti ja asjalikult reageerima kõigile päringutele. Pea meeles, et kiirus ja avatus suhtluses loovad usaldusväärsust. Vasta ostjate küsimustele täpselt ja põhjalikult, pakkudes lisainformatsiooni korteri ja ümbruskonna kohta.
tee ise turundust

6. Aktiivne näitamine

  • Pane valmis dokumendid, nagu kommunaalarved, korteri plaanid jms. Ole valmis vastama kõikidele küsimustele, mis võivad ostjatel tekkida, alates korteri tehnilistest detailidest kuni ümbruskonna ja halduskuludeni. Avatus ja ausus suhtluses aitavad usaldust luua.
  • Veendu enne korteri näitamist, et kõik on korras ja esitlusvalmis. Tee viimased puhastustööd ja veendu, et korter lõhnab värskelt. Mõtle detailidele, nagu lilled laual või kerged kardinad, mis lisavad ruumidele õhulisust.
  • Ole paindlik näitamiste ajakavas ja püüa kohandada neid vastavalt huviliste soovidele. Paku erinevaid aegu, sh õhtuseid ja nädalavahetuse aegu, et võimaldada võimalikult paljudel huvilistel korterit külastada.
  • Juhata potentsiaalsed ostjad läbi kõikide ruumide, rõhutades iga toa eripärasid ja võimalusi. Näita, kuidas ruumid on omavahel seotud, ja too välja aspekte, mis ei pruugi fotodel ilmneda, nagu näiteks panipaikade olemasolu või loomuliku valguse hulk.



Kui elad näitamise ajal korteris ja sind häirib pidev privaatsuse segamine, siis tee oma korterist 3D virtuaaltuur, et kohtuda tõsisemate huvilistele ja vähem "kinnisvaraturistidega".


korteri virtuaaltuur 3D

7. Läbirääkimised

  • Anna ostjale aega oma otsuse üle järele mõelda. Pärast esialgset kohtumist ja läbirääkimisi on hea tava jäta mõningane mõtlemisruum, kuid võta kindlasti ühendust mõne päeva pärast, et uurida nende otsust või edasist huvi.
  • Valmistu pakkumisi vastu võtma ja ole paindlik hinna osas. Aruta ostjaga läbi hinnapakkumised, selgitades, miks oled korteri hinna just nii seadnud. Kui ostja teeb pakkumise, mis on allpool sinu ootusi, kaalu vastupakkumise tegemist, mis oleks mõlemale poolele vastuvõetav.


  • Ole valmis tegema kompromisse, eriti kui see aitab tehingu edukalt lõpule viia. Mõtle, millised aspektid on sulle müügiprotsessis kõige olulisemad, ja millistes punktides oled nõus järele andma.
  • Aruta ostjaga kõiki tehingu detaile, sealhulgas üleandmise kuupäeva, mööbli ja seadmete, mis jäävad korterisse, ja kõikide lisakulude (nagu notaritasud ja riigilõivud) jaotust. Selgita, millised kulud jäävad müüja kanda ja millised ostja.
läbirääkimiste pidamine potensiaalsete ostjatega

8. Müügitehingu lõpuleviimine ja omandiõiguse üleandmine

  • Arutage ostjaga kõik tehingu detailid ja leppige kokku, mis jääb korterisse ja kuidas jagunevad tehinguga seotud kulud, nagu notaritasud ja riigilõivud. Selgitage ja fikseerige kõik kokkulepped, et vältida hilisemaid arusaamatusi.
  • Leidke notari juures aeg, mis sobib mõlemale poolele. See on oluline samm, kuna notar on tehingu juriidilise korrektsuse tagaja.
  • Notar saadab nii müüjale kui ostjale müügilepingu mustandi. See on hetk, mil saate üle vaadata kõik lepingus sisalduvad punktid ja veenduda, et kõik olulised detailid on arvesse võetud.
  • Tehingu toimumisel notari juures kontrollige uuesti, et kõik kokkulepitud detailid on lepingus korrektselt kirjas. Kinnitage, et kõik vajalikud tingimused, sealhulgas koreteri sesund ja jääv mööbel, on lepingus õigesti fikseeritud.
  • Üleandmisel koostage omandiõiguse üleandmise akt, milles kajastuvad kõik olulised aspektid, nagu vara seisukord ja arvestite näidud. andke ostjale üle kõik korteriga seotud võtmed ja vajalikud dokumendid, nagu garantii akende vahetuse kohta ja muud olulised paberid, mis on seotud korteri seisukorra ja haldamisega. Allkirjastage akt koos ostjaga, kinnitades, et kõik lepingu tingimused on täidetud.
  • Leppige ostjaga kokku vara üleandmise kuupäev. See kuupäev märgitakse lepingusse ja sellest sõltuvad kõik järgnevad sammud, nagu võtmete ja dokumentide üleandmine.
korteri ostu-müügi tehingu vormistamine notaris

Arvesta, et korteri müük võib aega võtta

Oled omalt poolt teinud kõik, et kinnisvara müük võiks minna edukalt – hea kuulutus, ilusad kinnisvarafotod, kaalutletud ja õiglane müügihind, lisaturundus. Kuid reaalset ostuhuvilist ikkagi pole. Kas tegid midagi siiski valesti?

Arvesta, et olenemata Sinu pingutustest võib korteri müük aega võtta.

Kui ostjaid on nagu murdu, siis müüd tõenäoliselt liiga soodsalt. Kui huvilisi pole, et tasu kohe tormata hinda langetama vaid anda natuke aega ja vajadusel konsulteerida valdkonna spetsialistidega.


Igale korterile leidub ostja, nõudluse ja pakkumise paika loksumine võib lihtsalt aega võtta. Kuid ära heida meelt – kindla müügisoovi, kannatlikkuse ja mõistliku paindlikkuse korral laheneb see ära ja saad peagi edukast müügitehingust rõõmu tunda.

kinnisvara turundus

POPULAARSEMAD POSTITUSED

Kui palju seda virtuaaltuuri üldse kasutatakse?


Ülevaade ruumianalüütikast reaalse kasutaja näol.

12% rohkem broneeringuid tänu 3D tuuridele


3D tuurid on tõestanud end tõhusana tööriistana, mis aitab suurendada broneeringute arvu.

Stiilne väikemaja Lumiir


Suured aknad ja nutikas disain muudavad LUMIIR-i helgeks ja avaraks kohaks, kus valitseb rahu, mugavus ning stiilipuhtus.

Kinnisvara müük maaklerita


Väike juhend kuidas müüa kinnisvara ilma maaklerita.

KINNISVARA TURUNDUSE BLOGI

Kirjutame siin kõigest sellest, mis aitaks kinnisvara paremini hinnastada, seda kiiremini müüa, ning läbi selle vara väärtust kasvatada.

ruumi skaneerimine
korruseplaanid
kinnisvara turundus

Lihtsaim viis tutvustada oma kinnisvara - SIMPO.EE