MILLEKS PALGATA KINNISVARA FOTOGRAAF?

Kinnisvara otsimise protsess algab pihta internetist - huvilised lähevad kuulutusteportaalidesse objekte vaatama ja püüavad leida sealt kõige sobivama. Kui sul on plaanis müüa või välja üürida oma vara, siis paratamatult tekib vajadus kinnisvara piltide järgi, mis aitaksid presenteerida kinnisvara efektiivselt müügikuulutuses.

Et teiste kinnisvara pakkumiste seas välja paista ja kiiremini jõuda tehinguni, siis kerkib üles küsimus, et kas ma peaksin palkama kinnisvara fotograafi nende tegemiseks või ma võiksin teha kinnisvarafotod ise mobiiltelefoniga?

4 põhjust miks Sa võiksid eelistada professionaalset kinnisvara fotograafi:

kinnisvara pildistamine

Teine vaade ruumile ja selle presenteerimisele.

Kuna kinnisvarafotograafid käivad läbi sadu objekte aastas, siis neil on praktikas välja kujunenud "hea silm", et mis töötab ning mida tuleks kindlasti sättida enne pildistamist, et välja tuua kinnisvara parimad küljed. Pilt on Sinu müüdavast korterist ja majast kõige esimene asi mida ostja näeb ning ostuotsus võib sündida sel hetkel, kui kinnisvarakuulutuses avatakse esimene foto.


Kogenud fotograafi kaasamine on nagu koostöö hea raamatupidajaga, sest

fotograaf teeb järgmised ettepanekud enne pildistamist.

  • mida tasuks vaateväljast ära võtta?

Kinnisvara fotograaf teeb tavaliselt esimese asjana esmase luureretke, et saada mingi ettekujutus ruumist, valgusest ja kõikidest sellest mis ruumis moodustab kompositsiooni.


Siis on võimalik kinnisvara omanikule anda kiired soovitused, et mida võiks ka ära peita, et saavutada visuaalne puhtus ning, et hiljem mitte rohkem aega kaotada koristustöödele.

mida tasuks vaateväljast ära võtta?
  • mida tasuks paremaks sättida?

Kui tegemist on järelturu korteri või majaga, siis on ülimalt tõenäoline, et on tekkinud erinevaid suuremaid ja väiksemaid puudusi, millega oled ise ehk ära harjunud või igapäevaselt enam ei märkagi nagu täkked ja praod viimistluses, kulumine, määrdunud seinad jms.

kapitaalremonti müügiväärtuse oluliseks tõstmiseks

Enne kinnisvara pildistamist tasuks ära lappida ka koheselt silma hakkavad suuremad täkked ja praod, mis annavad kodule kohe värskema ilme.


Seinade lausvärvimist ja põrandate vahetust üldjuhul teha ei tasu, kui pole just plaani teostada kapitaalremonti müügiväärtuse oluliseks tõstmiseks. Kui pole selget visiooni kuidas kodu väärtust läbi remondi ja viimistluse tõsta, tasub pigem määrata selle võrra soodsam hind ja jätta see projekt uuele omanikule. Siis saavad nad ise otusustada, millise suuna soovivad oma kodu kujundamiseks võtta.

  • Mida tasuks juurde lisada?

Kui müüd välja või rendid tühje ruume, siis paratamatult on näeb selline kinnisvara välja kõle ja emotsioonitu.

Osadel kinnisvara fotograafidel on kaasas oma kast sisekujunduselementidega, millega annab ruumi täiendada ja kodusemaks teha.

kõrgem müügihind läbi positsioneerimise

Mida paremad on kinnisvara pildid, seda rohkem on konkureerivaid huvilisi konkreetsele objektile, seda rohkem annab tõsta kinnisvara müügihinda.

hea fotograaf tallinnas

Kiirelt ja hästi tehtud kinnisvarapildid

Kui sa ei ole kunagi kinnisvara pildistanud, siis paramatult tekivad fotodel klassikalised algaja vead nagu ülevalgustatus akendes, kaldus seinad, liialt pimedad ruumid jms.


Sa proovid ise pildistada ruume, püüad leida tasuta fototöötlusprogramme, püüad selgeks teha nende funktsionaalsust, aga pildid ei näe välja kuidagi ikka need mis sa algselt endale ette kujutasid.

koledad pildid

Eesmärk teha ise ja seeläbi hoida kokku kulusid on tegelikult muutunud veelgi ajakulukamaks.


Kinnisvara fotograafi kogemus ja tehnika aitavad teha kvaliteetsed pildiseeriad, mida saad kasutada müügikuulutuse kokkupanekuks juba samal päeval.

Kui sa teed elus üks või kaks kinnisvara tehingut, siis ei ole mõtet investeerida:

  • oma aega uue oskuse õppimisse;
  • fototehnikasse;
  • fototöötlusprogrammide litsentsidesse jms.
kinnisvara turundus ilma maaklerita
kinnisvara fotograafi teenused

Hästi tehtud kinnisvarafotod toovad 2-3 korda rohkem huvi ja telefonikõnesid.

2009 a. avastas AirBnB meeskond, et voodikohtade broneeringud osades linnades jäävad alla portaali keskmise. ​Kui hakati kaardistama võimalike põhjusi, siis pandi tähele, et paljude ööbimiskohtade fotode kvaliteet oli halb. Nendel piltidelt oli raske hoomata, et mille eest klient raha peaks välja käima.

Püstitati hüpotees kas paremad fotod kinnisvarast võiksid parandada broneeringute arvu öö kohta nendes piirkondades. Selleks palgati professionaalne fotograaf, kes käis objektilt objektile ja tegi uued pildid.

hea kinnisvarafoto

Kui hakati võrdlema broneerimiste statistikat UUED PILDID versus VANAD PILDID, siis avastati, et parendatud kinnisvarafotodega kohtasid broneeritakse 2 -3 korda rohkem.


Seda ideed, et hea fotokvaliteet tõstab broneeringute arvu, laiendati teistesse linnadesse, mille tulemused jäi alla keskmise — Pariisi, Londonisse, Miamisse ja Vancouverisse. Tulemused paranesid keskmiselt 2.5 korda kõigis nendes linnades.

kinnisvara foto hind

Kinnisvara fotograaf teeb juurde 3D virtuaaltuuri

Tänapäeva kinnisvara turundusmaterjalid ei piirdu ainult fotodega. Populaarsust koguvad üha enam uued, aga efektiivsed töövahendid nagu 3D virtuaaltuurid.


Virtuaaltuur presenteerib kinnisvara digitaliseeritud kujul ja see võimaldab kogeda pakutavat ruumi sama detailselt nagu Sa oleksid seal kohapeal.

kinnisvara digitaliseerimine
  • Kohtu vähem kinnisvaraturistidega! Virtuaaltuur säästab aega, sest kohapeale tulevad inimesed on objektist juba ülevaate saanud;
  • Müü rohkem ruume välja. Virtuaaltuuriga kuulutuse kontakteerumise määr on kuni +12% kõrgem;
  • Istu vähem ummikutes! Kuna jääb vähemaks esitlusi nn. "valedele huvilistele", et siis vähenevad kulud transpordile ja ka parkimisele.
  • Kuluta vähem aega seletamisele! Lihtsus teeb kiirelt ka kõige keerulisemad ruumid väga arusaadavaks.
2d korruseplaanid

Virtuaaltuur saad lisada koos kinnisvarafotodega müügikuulutusse. Koos ruumide 3D skaneerimisega on võimalik koheselt saada ka korruseplaanid ning hoone 3D mudel.

Järeldused

Kui Sul on olemas silm heale kompositsioonile, ning oskus ära kasutada valgust, siis on võimalik teha kinnisvarafotosid ise ja mobiiltelefoniga. Tänapäeva kallimatel mobiiltelefonidel on eraldi olemas lainurkobjektiiv, mida annab edukalt ära kasutada.

kuidas pildistada kinnisvara

Siin on mõned nõuanded atraktiivsete kinnisvarafotode tegemiseks:

  • Tee kodu korda. Lisaks pane ära isiklikud asjad, sh rätikud-pudelid-hambaharjad vannitoast, külmikumagnetid jne.
  • Pildista päeva kõige valgemal ajal
  • Jäta pildile kogu ruum, sh põrand
  • Tee pilte erinevate nurkade alt
  • Jälgi pildistades, et seinad jääksid otse
  • Võimalusel kasuta statiivi
  • Ühtlaseks valgustatuseks pane tuled põlema
  • Kasuta lainurk objektiivi (sealjuures jälgi, et poleks liiga suuri moonutusi)
  • Väljast pildistamiseks vali vahelduva pilvisusega ilm (suurte varjude vältimiseks)
  • Lisa fotod maja erinevatest nurkadest, fassaadist, katusest, koridorist
  • Tee fotod ka maja ümber olevatest lisahüvedest
  • Kinnisvarakuulutuse põhipildiks vali kogu fotoseeria kõige ilusam pilt

Aga sõltumata kui kallist kaamerat, mobiiltelefoni või objektiivi kasutatakse, siis suurem osa töö tulemist langeb ikkagi pildistaja kogemustele ja oskustele.

Kui suurem osa sinu tehtud pilte on eelnevalt välja tulnud imelike nurkade alt ja/või su pildid ei suuda lahti rääkida kinnisvara parimaid külgi, siis oleks mõistlik kaasata hea kinnisvara fotograaf.


KINNISVARA MÜÜGIABI

Kinnisvara müük on mitmetahuline protsess, kus kõigepealt tuleb koostada atraktiivne ja informatiivne müügikuulutus koos piltidega, mis näitavad Sinu kinnisvara parimast küljest (kuid mitte paremini, kui see tegelikult on).

Kui sulle tundub, et vajad abi oma kinnisvara presenteerimisel, siis aitame ära teha kõik vajaliku ühe hea müügikuulutuse kokkupanekuks - 3D virtuaaltuuri, kinnisvarafotod, droonifotod ja ruumiplaanid.

kinnisvara müük

POPULAARSEMAD POSTITUSED

Kui palju seda virtuaaltuuri üldse kasutatakse?


Ülevaade ruumianalüütikast reaalse kasutaja näol.

Saunamajale tehtud 3D tuur tehases


Raba saunamaja 3D tuur

KINNISVARA TURUNDUSE BLOGI

Kirjutame siin kõigest sellest, mis aitaks kinnisvara paremini hinnastada, seda kiiremini müüa, ning läbi selle vara väärtust kasvatada.

ruumi skaneerimine
korruseplaanid
kinnisvara turundus

Lihtsaim viis tutvustada oma kinnisvara - SIMPO.EE