Kaua läheb kinnisvara virtuaaltuuri tegemisega?

"Kiirelt-kiirelt" ei ole võimalik asju teha.

Üldiselt tuleks aega varuda (vähemalt 1 tund väiksemate objektide puhul), kuna kinnisvara virtuaaltuuri puhul tuleb vedada käik läbi kõikide presenteeritavate ruumide. Suuremad objektid nagu peosaaliga puhkemajad, kus 20 voodikohta, tuleks arvestada 3-3.5 tundi ainult kohapeal tegemiseks.


Kui tavalise kinnisvara pildistamise puhul tehakse pildid üldiselt üksikutest punktidest, siis kinnisvara virtuaaltuuri puhul tuleb panna punktid iga 1.5 -2 meetri tagant, ning need peavad olema omavahel nähtavad.


Seega ruumi 3D skänneerimise punkte on kordades rohkem ning see võtab aega. Mida suurem on projekt, seda rohkem on neid punkte.

kinnisvaar virtuaaltuur
simpo.ee

Näiteks Mäeotsa Puhkemaja Tallimaja puhul tuli kokku 135 skaneeritavat punkti ning arga läks kokku 3.5 tundi (koos ettevalmistusega).

MIDA PEAKS ETTEVALMISTAMA?

Kinnisvara pildistamiseks ja virtuaaltuuri tegemiseks peaks ruumid enne üle vaatama ning asjad paika sättima. Arvestada tuleb, et kõik jääb peale ja midagi pole võimalik varjata.


  • LÜLITA TULED SISSE - Lülita kõikides ruumides valgus sisse. Ruumid peavad olema valgustatud, sest see teeb ta paremini müüdavaks. Kontrolli, et kõik pirnid töötavad. Tavaline on see, et näiteks külaliskorteris, hotellides, puhkemajade ei tööta mõni lambipirn nii koridoris, magamistubades või saunaruumis.


  • PANE ÜLELIIGSED ASJAD ÄRA - Oleks hea kui võimalikult palju ebavajalike asju saaks vaateväljast ära viia. Eemalda riiulitelt ja laudadelt kõik üleliigne, et üldmulje oleks avar ja puhas. Kinnisvara virtuaaltuuri puhul jääb kõik peale ning midagi varjata pole võimalik.


  • KORISTA - Eemalda riiulitelt ja laudadelt kõik üleliigne, et üldmulje oleks avar ja puhas. Puhasta aknad ja peeglid, et seal ei oleks näpu- ega kätejälgi. Säti korda diivanid, voodid ja voodikatted. Jäta esikusse võimalikult vähe jalatseid ja riideid. 3D kaamera teeb väga teravat pilti, seega puru, surnud kärbsed jms. põrandal jäävad väga hästi peale.


  • VAATA ÜLE UKSED JA KUIDAS NEED TÖÖTAVAD - oleme käinud tegemas 3D tuure objektidel, kus osad uksed ei käinud lahti või need pidid lahti käima mingi nipiga, mida meie kahjuks kohapeal välja mõelda ei suutnud. Ole kindel, et kui Sa ise kohale ei tule, siis kõik ukselukud töötavad korrektselt.

Mida rohkem on ruume, seda rohkem läheb aega, et kõik läbi käia ja paika sättida. Suurema objekti ette valmistamine võib võtta ca. 1 tund aega.

3D TUURI TEGEMISEKS ON VAJALIK AJAAKEN

Kui Sa opereerid puhkekeskuse, peosaali või suurema hotelliga, siis virtuaaltuuri tegemiseks tuleb planeerida aega. Näiteks peoruumidest tuleks 3D tuur teha siis kui peolauad on kaetud, nõud on kõik laual, aga külalisi veel ruumi sisse ei lasta. Praktika näitab aga seda, et külalised tungivad juba peoruumidesse enne kui catering ja DJ on jõudnud ennast lahti pakkida. Seega virtuaaltuuri tegemiseks tuleks lasta cateringil ja DJ või bändil varem kohale tulla, et tekiks mingi ajaaken, kus saaks rahulikult toimetada enne kui külalised saabuma hakkavad.

Oleme olnud paindlikud väga paindliku kinnisvara virtuaaltuuride tegemisel. Näiteks kui on olnud vaja teha suvel hotellis erinevaid tube, siis oleme käinud neid tegemas tavaliselt erinevatel õhtutel alates 22.00-st, ehk siis kui need on jäänud vabaks ja keegi ei ole neid broneerinud.

SOOVID LASTA TEHA OMA RUUMIDEST KINNISVARA VIRTUAALTUUR?

POPULAARSEMAD POSTITUSED

Kui palju seda virtuaaltuuri üldse kasutatakse?


Ülevaade ruumianalüütikast reaalse kasutaja näol.

12% rohkem broneeringuid tänu 3D tuuridele


3D tuurid on tõestanud end tõhusana tööriistana, mis aitab suurendada broneeringute arvu.

Stiilne väikemaja Lumiir


Suured aknad ja nutikas disain muudavad LUMIIR-i helgeks ja avaraks kohaks, kus valitseb rahu, mugavus ning stiilipuhtus.

Kinnisvara müük maaklerita


Väike juhend kuidas müüa kinnisvara ilma maaklerita.

KINNISVARA TURUNDUSE BLOGI

Kirjutame siin kõigest sellest, mis aitaks kinnisvara paremini hinnastada, seda kiiremini müüa, ning läbi selle vara väärtust kasvatada.

ruumi skaneerimine
korruseplaanid
kinnisvara turundus

Lihtsaim viis tutvustada oma kinnisvara - SIMPO.EE