Kas ruumid suurused kuidagi moonutatud?

Üks majatehase müügijuht küsib, et kui teha 3D virtuaaltuurid näidismajadest, siis kas ruumid on kuidagi moonutatud ekraanil või kas neid kuvatakse ikka õigete suurustega, eriti kui on tegemist on väikeste ruumidega?

Vastus on, et ruumid EI OLE kummis ega ei ole kuidagi moonutatud, ruumi dimensioonid ja suurused ekraanil ei ole kuidagi väiksemad või suuremad. Need on renderdatud täpselt sellisena nagu seda sinu silm näeb kui sa oleks seal kohapeal.


Põhjus väga lihtne - sisuliselt toimub ruumi mõõdistamine 3D laser lidariga, ehk siis sisuliselt istutatakse see pildimaterjal seal 3D tuuris punktipilve pilve peale ja alati on ruumid kuvatud õige suurusega.


Probleem ruumis suurustega ekraail tekib tavaliselt 360 fotodel, mis on tehtud nn. “mullikaameratega” ehk siis kui sa lased teha oma ruumidest 360 vaated 360 kaameraga, mis jäädvustavad ainult ümbritsevat, kuid need ei suuda mõõta ruumi sügavust.


Tänu 3D lidarile on võimalik pärast välja võtta ka näiteks ruumiplaanid, ning sama kaamerat kasutame me ka hoone üles mõõdistamisel kui hoone pole ühtegi alusdokumenti, mõõdistamisest saame välja võtta punktipilve failid, mis kiirendavad oluliselt projekteerimise kiirendamist.

3d mõõdistamine

Miks suudab Matterport 3D kaamera täpselt ruumide suurusi ja mõõtmeid esitada, kuid 360 kaamerad võivad neid moonutada?

  • Andmete kogumine: Matterport jäädvustab nii visuaalset kui ka sügavusinfot, samas kui 360 kaamerad tuginevad ainult visuaalsele infole.
  • Mõõtmete täpsus: Matterport kasutab sügavusandureid, mis võimaldavad täpselt mõõta, samal ajal kui 360 kaamerad on moonutustele vastuvõtlikud.
  • Esitamine: Matterport tarkvara rekonstrueerib täpse 3D mudeli, samas kui 360 kaamerad toodavad panoraamfotosid, mis ei pruugi täpselt kajastada mõõtmeid.

Matterport 3D kaamerad on loodud spetsiaalselt selleks, et jäädvustada ja esitada täpseid 3D mudeleid koos korrektsete mõõtmetega, tänu sügavustundlike andurite ja täiustatud rekonstrueerimisalgoritmide kasutamisele.


Vastupidiselt, 360 kaamerad keskenduvad panoraamfotode jäädvustamisele ja sageli puuduvad neil sügavusinfo, mis viib mõõtmete moonutamiseni laia nurga läätsede ja piltide kokku panemise protsessi tõttu.

POPULAARSEMAD POSTITUSED

Kui palju seda virtuaaltuuri üldse kasutatakse?


Ülevaade ruumianalüütikast reaalse kasutaja näol.

12% rohkem broneeringuid tänu 3D tuuridele


3D tuurid on tõestanud end tõhusana tööriistana, mis aitab suurendada broneeringute arvu.

Stiilne väikemaja Lumiir


Suured aknad ja nutikas disain muudavad LUMIIR-i helgeks ja avaraks kohaks, kus valitseb rahu, mugavus ning stiilipuhtus.

Kinnisvara müük maaklerita


Väike juhend kuidas müüa kinnisvara ilma maaklerita.

KINNISVARA TURUNDUSE BLOGI

Kirjutame siin kõigest sellest, mis aitaks kinnisvara paremini hinnastada, seda kiiremini müüa, ning läbi selle vara väärtust kasvatada.

ruumi skaneerimine
korruseplaanid
kinnisvara turundus

Lihtsaim viis tutvustada oma kinnisvara - SIMPO.EE